Dons

Eén van de belangrijkste eigenschappen van dons is dat het licht is. Een dons dekbed neemt  snel de lichaamstemperatuur aan en zorgt voor een perfecte isolatie en ventilatie. In ons assortiment hebben wij eendendons en ganzendons. Voor de verwende slaper hebben we zelfs een 100% ganzendons dekbed met een 100% katoen batist tijk, deze tijk voelt super zacht aan en is licht in gewicht.
Wij verkopen alleen dekbedden van het merk Dreamstar. Dreamstar is een eigen merk van Linolux en voorzien van het Downpass - kwaliteitslabel en Mite protect label. 

Waarin wij het verschil maken op donzen dekbedden gebied? Wij maken gebruik van een steamtest waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen kleine donsjes en grote, dit wordt uitgedrukt in cubic inch, hoe hoger de cubic inch hoe groter de dons, hoe meer vulkracht een donzen dekbed heeft. Dons met een hoge vulkracht kan het beste warmte vasthouden. Ook zijn onze dekbedden lekker dik gevuld met een hoog percentage dons. Veren zijn zwaarder en kunnen minder warmte vasthouden. Hoe hoger het percentage dons, des te warmer en lichter het dekbed is, en dat voel je! De tijken zijn soepel en zacht en zeer fijn geweven. Alle donzen dekbedden zijn carré gestikt zodat het dons op zijn plaats blijft zitten. De Dreamstar ganzendonzen dekbedden zijn voorzien van opstaande tussenschotjes zodat de ganzendons mooi kan opbollen en er geen warmte verloren gaat op de stiknaden. Ook garanderen wij dat de dons niet afkomstig is van levende pluk. De Dreamstar dekbedden zijn individueel voorzien van genummerde Downpass - kwaliteitslabels. Redenen genoeg dus om te kiezen voor een dekbed van de Linnenboom!